Büyülü Küba Turu (Air France) Tur Programı

Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!

Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Havana •Varadero
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – HAVANA

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde saat 02.00’da buluşma. Bagaj, pasaport ve biniş işlemlerinden sonra, saat 05.05’te Air France Havayolları’nın AF1391 nolu uçuşu ile Paris’e uçuş. Yerel saat ile 07.50’de Paris’e varış. Yapılacak aktarmanın ardından saat 13.25’de Air France Havayolları’nın AF820 nolu uçuşu ile 17.50’de Havana’ya varış. Varışımıza istinaden havalimanından ayrılıyor ve otelimize yerleşiyoruz



2 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından Havana şehir turu. Havana şehir gezimiz esnasında UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Havana Eski Kenti, Malecon Bulvarı, Devrim Meydanı, Colomb Mezarlığı, Atatürk Büstü, Plaza de Armas, Cathedral Meydanı, San Francisco Meydanı, Plaza de Vieja göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu sonrası Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği öğle yemekli ve canlı müzikli Benzersiz Havana Turuna katılabilirler (95 Euro). Bu turumuza 1958 yılının sonunda Küba devrimine kadar Amerika’dan ithal edilmiş, daha sonra konulan ambargoya istinaden bir daha ülkeye sokulma şansı olmayan ve günümüzde de aktif olarak kullanılmakta olan Eski Amerikan arabaları ile başlıyoruz. (Amerikan arabaları gezimiz 2 saat sürecektır.) En yenisi 1959 model olan dünyada sadece Küba’ya özgü-devrim öncesi zengin Amerikalıların arkasında bıraktığı araçlarımız ile Küba sokaklarında yapacağımız gezi sonrası Küba’nın Gaudisi olarak da bilinen Jose Antonio Rodriguez Fuster’in Barselona’da Gaudi’den, Romanya’da Brancusi’den etkilendikten sonra ilk defa 1995 yılında kendi ahşap eviyle başlayan ve sonraları 80’den fazla komşusunu da içine alan Fusterlandia’yı ziyaret edeceğiz. Bu gezinin ardından yine Küba kültürünün çeşitliliğine çok yakından tanık olacağımız ve adını zengin bir tüccardan alan (Fernando Hamel) Hamel meydanını ziyaret ediyoruz. Afro Cuban dini Santeria ve danslarını içinde barındıran (Rumba) bu özel sokağı ziyaretimizin ardından Batista rejiminde önceleri saray olarak kullanılmış devrim sonrasında da halkın hizmetine müze olarak açılan Devrim Müzesini gezeceğiz. Duygusal anlar yaşayacağımız bu ziyaretimizden sonra öğle yemeğimiz için yerel restorantımıza doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Havana’yı kuş bakışı göreceğimiz İsa Heykeli, Che Guevara’nın kısa bir dönem ofis olarak kullandığı aynı zamanda El Morro- Fuerza ve San Carlos kalelerine ev sahipliği yapan Casablanca Bölgesini ziyaret edeceğiz. Casablanca bölgesi ziyaretimizden sonra Küba’nın olmazsa olmazı olan sırasıyla Cathedral-Armas-Sanfransisco ve Vieja Meydanlarını yürüyerek adımlayacağız. Turumuz sonrası serbest zaman ve otelimize dönüş. Akşam dileyen misafirlerimiz Compay Segundo, İbrahim Ferrer, Celia Cruz ve daha birçok ünlü isim ile birlikte çalmış olan, ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış ve Türkiye’de de defalarca konser vermiş gerçek Bueno Vista Social Club sanatçılarının müzikleri eşliğinde gerçekleşecek olan akşam yemeği turumuza katılabilirler (85 Euro). Turumuz otantik yerel restorantımız da beyaz, kırmızı et veya deniz ürünleri menülüdür. (1 mojito + 2 adet alkollü alkolsüz içecek ücretsizdir.) Dilerseniz Küba’nın seçkin kokteyllerinden mojito, cuba libre, pina colada, daiquiri tadına bakabilirsiniz.) Yemek sonrası otelimize transfer.



3 Gün: HAVANA

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği tam günlük öğle yemekli Pinar del Rio – Vinales vadisi turuna katılabilirler (95 Euro). Bu turumuzda ilk durağımız olarak dünyaca ünlü Cohiba-Montecristo-Partagas-Romeo&Juliet vb. markaların resmi olarak üretildiği Pinar Del Rio Puro Fabrikasını ziyaret edeceğiz. (Bazı dönemlerde renevasyon amaçlı kapalı olabiliyor) Burada tütünün puroya dönüşmesinin her aşamasını gözlemleme şansımız olacak. Fabrika gezimiz sonrasında 1999 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yerel alan Vinales vadisine yolculuğumuz başlıyor. Ünlü yönetmen Steven Spielberg’ün bile hayran kalıp Jurassic park filminde kullanmak istediği bu eşsiz vadide sırası ile Los Jasminez Seyir Terası, Benito’nun Çiftliği,İndian Cave (Cueva del Indio),Leovigildo Gonales’in 1961 yılında yaptığı Mural de la Prehistoria gezeceğimiz yerler arasındadır. Öğle yemeğimiz El Palenque Restorant da özel fırında Tavuk, yerel sebze ve meyvelerden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz.

Not: Turumuz esnasında olmazsa olmazlar arasında olan Ballı Pina Colada-Organik Bal-Kahve-Rom alış verişi-Benito kahvesi ve Rom’u mutlaka denemelisiniz.



4 Gün: VARADERO

Sabah kahvaltısının ardından Varadero’ya hareket ediyoruz. Varışın ardından otelimize yerleşme. Tam gün serbest zaman.

* Varadero otelimiz herşey dâhil konseptindedir.



5 Gün: VARADERO

 

Kahvaltının ardından otelimizde serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberinizin ekstra olarak düzenleyeceği Crusero Del Sol turuna katılabilirler (125 Euro). Bu turumuzda öncelikle Marina Gaviota’dan bineceğimiz Katamaran ile hoşgeldiniz kokteyli eşliğinde Mercan resiflerine gidiyoruz. Burada şnorkelle dalış  fırsatımız olacak. Ardından Rancho Cangrejo’yu ziyaret edecek, yunuslarla yakınlaşacağız. Cayo Blanco’da alacağımız deniz ürünlerinden oluşan (ıstakoz, karides, balık vb.) öğle yemeğinden sonra yüzme ve güneşlenme için serbest zamanımız olacak. Turumuz esnasında yiyecek ve içecekler (alkollü alkolsüz kokteyller ve soft içecekler sınırsızdır) ücretsizdir.

* Varadero otelimiz herşey dâhil konseptindedir.



6 Gün: VARADERO – HAVANA – İSTANBUL

Sabah kahvaltıdan sonra serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte Havana Jose Marti Hava Limanı’na transfer. Havana’dan 20.55’de Air France Havayolları’nın AF825 nolu uçuşu ile Paris’e hareket. Ertesi gün saat 11.05’de varış ve yapılacak olan aktarmanın ardından AF1390 nolu uçuş ile saat 21:40’da İstanbul’a hareket saat 03.10’da varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İstanbul – Paris / Havana - Paris - İstanbul Arası Air France Havayolları ile Ekonomi Sınıf Gidiş-Dönüş Uçak Bileti
  • Panoramik Havana şehir turu
  • Tercih edilecek kategori otellerde,
  • Havana – 3* Be Live Havana City Copacabana vb.   Varadero – 3* Starfish Varadero Hotel vb.
  • Havana  4* Memories Miramar Hotel vb.    Varadero – 4* Memories Varadero Hotel vb.
  • Havana – 5* Melia Habana Hotel vb.   Varadero – 5* Grand Memories Varadero Hotel vb
  • Varadero’da 2 gece Herşey Dahil ve Havana’da 3 gece oda kahvaltı konaklama
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti
  •  Havalimanı vergisi


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Seyahat sağlık ve güvence paketi
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu 50 TL
  • Programda Belirtilen Tüm Ekstra Turlar
  • Havana’da öğle ve akşam yemekleri
  • Tur Süresince Tüm Kişisel Harcamalar
  • TURUMUZUN YEREL SERVISLER, REHBER ve KAPTANLAR İÇİN BAHŞİŞLERİ Kişi Başı 50 Euro dur. Bu ücret turun 1. günü rehber tarafından toplanır.


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalan süreye kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonraödediği rezervasyon bedelinden kesinti yapılarak kalan tutarı iade edilir. 30 - 20 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %50'ini, 20 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat hangi yöntemle yapılmış ise aynı yöntemle iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TRY (Türk Lirası) cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden iade hesaplaması yapılır...
    https://www.bodisatravel.com/buyulu-kuba-turu-air-france
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 19.04.2024 13:50 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.