Belarus ve Ukrayna Turu Tur Programı
Önemli Not: Tur Programında Yer Alan Uçuş Parkur ve Saatleri Şablondur, Her Tur Tarihinde Uçuş Saati ve Parkur Detaylarda Farklılıklar Bulunabilmektedir. Katılmak İstediğiniz Tur Tarihinin Detaylı Uçuş Saat ve Parkur Bilgilerini Bizlerden Öğrenebilirsiniz!
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
Gezilecek Yerler: •Minsk, •Kiev, •Rivne, •Lviv
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - MİNSK

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşup bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları’nın TK283 sayılı tarifeli seferiyle 13.00’de Minsk’e doğru yola çıkacağız. Yerel saat ile 15.30’da şehre vardıktan sonra bizi bekleyen özel otobüsümüzle panoramik bir gezi gerçekleştireceğiz. Beyaz Rusya Cumhuriyeti’nin başkentinde yapacağımız gezi sırasında ilginç mimarisiyle dikkat çeken Milli Kütüphane binasını; Zafer Meydanı’nı ve İkinci Dünya Savaşı kahramanları anısına yapılan 38 metre yüksekliğindeki Zafer Anıtı’nı; Belarus Parlamentosu binasını ve kültür sarayını; SSCB istihbarat servisi KGB’nin faaliyetlerini yürüttüğü binanın, postanenin, Cumhuriyet Sarayı’nın, Başkanlık Konutu’nun ve Hükümet Konağı’nın da bulunduğu Özgürlük Meydanı’nı; eski şehir merkezini ve şehrin en önemli Rus Ortodoks ibadethanesi olan, on yedinci yüzyıldan kalma Kutsal Ruh Katedrali’ni; kambur köprü ve konut kompleksini; Aziz Petrus ve Pavlus Katedrali’ni; renginden dolayı “Kızıl Kilise” olarak da bilinen Aziz Simon ve Helena Roma-Katolik Kilisesi’ni göreceğiz. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz. 



2 Gün: MİNSK

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek ve tüm gün sürecek İkinci Dünya Savaşı ve Stalin Hattı Turu’na katılabilecekler (35 Eur). Sovyet dönemi askeri yapılanmasına dair örnekleri göreceğimiz turumuz kapsamında Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi’ne gidecek, İkinci Dünya Savaşı’ndan Soğuk Savaş’a kadar Kızıl Ordu’nun dönüşümüne tanık olacağız. 1920 yılında Sovyetler Birliği’nin batı sınırına kazılan siperleri görecek, zaman içinde nasıl güçlendirildiklerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında hangi noktalarda zayıf kalındığını öğreneceğiz. Finlandiya yakınlarındaki Karelian Isthmus’tan Karadeniz’e kadar uzanan Stalin Hattı’nın küçük bir kısmını takip edeceğimiz gezimizde dönemin radar sistemlerini, tekneleri, helikopterleri, savaş uçaklarını, tankları, silahları, denetim noktalarını, savaş sırasında bombalanan yapıları ve daha pek çok tarihi belgeyi yakından göreceğiz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Dudutki Köyü Turu’na katılabilecekler (45 Eur). Yaklaşık yarım saatlik bir otobüs yolculuğuyla ulaşacağımız bu açık hava müzesinde Belarus’taki geleneksel yaşamı gözlemleme fırsatı bulacağız. Köyün girişinde bulunan ve aktif vaziyette olan yel değirmeninde tahıldan un üretenleri görecek, deri işleme atölyesini, çömlek imalathanesini, dokuma tezgâhlarını, peynir, votka gibi yiyecek ve içeceklerin üretim-tadım alanlarını, bölge yerlilerine ait kaz, ördek, koyun, sülün geyik gibi hayvanların beslendiği ağılları gezeceğiz. Belarus’a özgü el sanatlarından örnekleri inceleme fırsatı da bulacağımız gezimiz kapsamında öğle yemeğini de köyde yedikten sonra serbest zaman. Rehberimizin bildireceği saatte buluştuktan sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz. 



3 Gün: MİNSK - KİEV

Kahvaltıdan sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere yola çıkacağız. Dinyeper Nehri’nin kıyısına kurulan, adını (bir efsaneye göre) Kiy, Şek, Horiv ve Lybid adlı dört kardeşin en büyüğü Kiy’den alan, Hazarlar tarafından kurulduğu da ileri sürülen Kiev’e yaklaşık sekiz saat sonra vardığımızda panoramik şehir gezimize de başlayacağız. Ormanı andıran korularıyla dünyanın en yeşil şehirleri arasında yer alan Kiev’de şehri çevreleyen ve 1100 metre boyunca pek çok eğlenme, alıveriş, kültürel faaliyet alanı barındıran, oldukça işlek Kreschatik Caddesi boyunca ilerleyeceğiz. Gezimizde Mariyinsky Parkını ve Sarayı’nı; on birinci yüzyılın başında inşa edilmeye başlayan (Ayasofya Katedrali olarak da bilinen) Azize Sofya Katedrali’ni; eskiden şehrin etrafını saran surların ana kapısı sayılan ancak günümüzde tek başına ayakta kalan Altın Kapı’yı; ülkenin tüm toplumsal olaylarına şahit olan Özgürlük Meydanı’nı göreceğiz. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize yerleşeceğiz.



4 Gün: KİEV

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek İkinci Dünya Savaşı Müzesi ve Pechersk Manastırı Turu’nu gerçekleştireceğiz (45 Eur). Bu gezimizde ilk durağımız açık ve kapalı kısımlardan oluşan İkinci Dünya Savaşı Müzesi olacak. Yol üzerinde şehrin simgesi olan Anavatan adlı heykelini de görüp hikâyesini dinleyecek, Ukrayna tarihi hakkında çarpıcı bilgiler almak üzere müzeye geçeceğiz. Müzenin açık kısmında Sovyet ordusunun Afganistan Savaşı’nda ve İkinci Dünya Savaşında kullandığı mühimmatları ve savaş araçlarını, üç kattan oluşan kapalı kısımda ise İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan, tamamen orijinal araç gereçleri yakından görme imkânı bulacağız. Savaşın insanlığa verdiği zararı en çarpıcı örneklerle göreceğimiz bu gezinin ardından “Mağara Manastırı” olarak da bilinen Pechersk Manastırı’na geçeceğiz. Aslında bir yapı kompleksi olan ve bünyesinde altısı yeri altında olmak üzere toplam 18 kilise barındıran, on birinci yüzyıldan kalma manastırın mistik ve ruhani ortamı bizi hemen kuşatacak. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, Ortodoks Slavlar için kutsal dini merkezlerden biri olan bu komplekste ve bahçesinde yapacağımız geziden sonra serbest zaman. Öğleden sonra dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek Kiev Metrosu Kültür Turu’nu gerçekleştireceğiz (25 Euro). 1960 yılında inşa edilen, hepsi ayrı tarzda yapılmış 50 istasyon, üç ana hat ve iki yardımcı hattan oluşan metro hakkında bilgi alırken ağın 105,5 metre derinlikteki “en derin” noktasına, Kiev Arsenal durağına da gideceğiz. Günde bir buçuk milyona yakın kişinin ulaşımını sağlayan metroda yapacağımız bu kültürel gezinin ardından Kievlilerin günlük hayatlarına tanık olmak ve alışveriş yapmak amacıyla Andreyevskiy Yokuşu’na gidecek, Dinyeper Nehri manzarasını izleme fırsatı da bulacağız. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz.



5 Gün: KİEV - LVİV

Kahvaltıdan sonra otelden ayrılarak otobüsümüze binecek ve Lviv’e doğru yola çıkacağız. Yaklaşık üç buçuk saatlik bir yolculuğun ardından Ukrayna’nın en şirin yerleşim beldelerinden biri olan Rivne’de durup hem biraz dinlenecek hem de bol bol fotoğraf çekebileceğiz. Nüfusu az, yüzölçümü küçük olmasına rağmen dört adet üniversitesi olan Rivne’de “Aşk Tüneli”ne de gitme imkânı bulacağız. Otobüsle yapacağımız yarım saatlik bir yolculuktan sonra varacağımız Klevan’da bulunan, adını doğal bitki örtüsünün oluşturduğu muhteşem manzaranın her mevsim farklı görüntüler sunduğu romantik yapısından alan Aşk Tüneli’nde yürürken fotoğraf çekmeye doyamayacağız. Toplam altı kilometrelik bu tünelin birbiri içine geçen görüntülerinden öyle etkileneceğiz ki sonu olmayan doğa harikası bir yolda yürüdüğümüzü hissedeceğiz. Ardından Rivne’ye dönecek ve Lviv’e ulaşmak üzere yolumuza devam edeceğiz. İkinci Dünya Savaşı’nda zarar görmemiş ender yerleşimlerinden, trafiğe kapalı meydan ve caddeleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Lviv’e vardığımızda panoramik bir gezi yapacağız. Yüz yıldan fazla süre Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan, Gotik ve Rönesans üslubunda yapılmış, günümüzde hemen hemen tamamı korunmuş binalarıyla şirin bir Orta Avrupa kenti olan, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, “aslanlar kenti” adıyla anılan Lviv’in opera binasını, ünlü Maria Zankovetska Tiyatrosu binasını, Svobada Meydanı’nı, Lychavik Mezarlığı’nı, uzaktan Lviv Kalesi’ni, St George Yunan-Katolik Katedrali’ni, Cizvitlerden kalma Aziz Petrus ve Pavlos Kilisesi’ni, Dominiken Katedrali ve Manastırı’nı, Katedral Meydanı’ndaki Boim Şapeli’ni, Rynok Meydanı’nı görecek ve kentin farklı yüzleri hakkında fikir edineceğiz. Ardında dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz.



6 Gün: LVİV

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimizle ekstra düzenlenecek Öğle Yemekli Şatolar Turu’nu gerçekleştireceğiz (60 Eur). Yakınlarında pek çok şato barındıran ancak en çok Potosky Sarayı ile bilinen şehrin “Altın Nal Bölgesi” olarak anılan şatolar bölgesinde ziyarete açık olan iki tanesini göreceğimiz turumuzda geçmişe, şövalye dönemine uzanan bir zaman yolculuğu yapacağız. Ardından dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Ermeni Katedrali ve Arsenal (silah deposu) Turu’na katılabilecekler (30 Eur). Turumuzda yüzlerce yıl önce insanların hastalıklarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’nin ardından Lviv’de yıllardır farklı görüşlerden siyasi mahkûmların hapsedildiği meşhur zindanları ziyaret edecek, ayrıca meşhur silahlıkları göreceğiz. Gezimiz Kars’ta bulunan Ünlü Ani Ermeni Kilisesi’nin bir eşi olan Lviv Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ederek devam edecek. Muhteşem freskleri olan bu kiliseyi gezdikten sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve dört katlı satış merkezine giderek bir kahve molası vereceğiz. Sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle akşam vaktini Lviv’in en eğlenceli mekânlarında değerlendirebilecekleri, ekstra düzenlenecek Akşam Yemekli Ukrayna Gecesi Turu’nu gerçekleştireceğiz (40 Eur). Daha sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize döneceğiz.



7 Gün: LVİV - İSTANBUL

Kahvaltıdan sonra Lviv Havalimanı’na gitmek üzere yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları TK442 sayılı tarifeli seferle 10.55’te İstanbul’a hareket edeceğiz. 13:00’da şehre vardığımızda turumuz sona erecek. Buna Gidelim diyebileceğiniz bir başka Bodisa Travel tur programında buluşmak dileğiyle.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile IST-MSQ-LWO-IST parkurunda ekonomi sınıfı uçuşlar
  • Havalimanı vergileri
  • 6 gece oda + kahvaltı konaklama
  • Minsk , Kiev, Rivne ve Lviv yapılacak şehir tanıtım turları
  • Havalimanı-otel-havalimanı transferleri
  • Belarus Sağlık Sigortası
  • Tüm şehirlerarası transferler
  • Otel vergileri
  • Türkçe rehberlik hizmetleri


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış vergisi: 50 TL
  • Kişisel harcamalar ve programda belirtilen ekstra turlar
  • Şoför ve rehber bahşişleri (isteğe bağlıdır)


Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir ve tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile giriş yapılamaz.
    • Bodisa Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Bodisa Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 5 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Bodisa Travel, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir, daha az katılım olduğu takdirde rehberin insiyatifinde ve gerekli olur ise fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler eksiksiz tur hareket tarihinden minimum 1 ay önce yazılı onay ile acenteye teslimi gerekmektedir. Bodisa Travel konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur.
    • Bu Programlarımızda gidilen şehirlerde yer alan konaklama tesislerinin standartlarının, Türkiye Otel Konaklama standartlarına henüz ulaşmadığı gözlenmektedir.
    • Ekstra ve dahil olan turların, özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Panoramik şehir turları 2-3 saat süren otobüs içerisinden yapılan şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tur programında dahil olan hizmetlerden olan, Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Tekne Turları minimum 25 kişi katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda menü başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı olup içecekler hariçtir. 
    • Mücbir Sebeplerden Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. 
    • Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Bodisa Travel sorumlu tutulamaz. 
    • Bodisa Travel, Otel kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 
    • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. 

    İptal Şartları
    • Yurt Dışı Paket Tur Satışlarında, tüketicinin rezervasyonu/sözleşmeyi hizmetin başlamasına 30 gün kalaya kadar feshetmesi halinde, ödenmesi zorunlu olan vergi, harç, hizmet bedeli ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar bedeli olarak %10 düşüldükten sonra, ödediği rezervasyon bedelinin kalan tutarı iade edilir. 30 - 16 gün kalaya kadar rezervasyonu/sözleşmeyi iptal etmesi halinde rezervasyon bedelinin %40 'ini, 14 günden az bir süre kala iptal etmesi halinde ise tamamını seyahat acentesine ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
    • Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliği talepleri iptal hükmünde olup tarih değişikliği talepleri, ilgili maddelerde belirtilen süreler dikkate alınarak tüketici tarafından yazılı olarak bildirilecektir.
    • Müşteriden tahsilat kanalı hangisi ise aynı kanal üzerinden iade işlemi yapılabilmektedir. Şöyle ki; kredi kartı ile taksitli olarak ödeme yapılmış ise yine aynı kredi kartına taksitli olarak iade yapılmakta, Tek çekim ile ödeme yapılmış ise tek defada yine kredi kartına iade yapılmakta, Eğer Banka üzerinden Havale/Eft yapılmışsa yine aynı hesaba iade gönderilecektir. Elden nakit ödeme yapılmış ise yine müşterinin talebi doğrultusunda adına banka hesabına, veya makbuz karşılığında yine elden nakit olarak iade yapılmaktadır.
    • Müşteri ödemesini hangi para cinsinden yapmış olursa olsun, ödemeyi yapmış olduğu günkü muhasebe kayıtlarımıza TL cinsinden işlem yapıldığı tutar üzerinden hesaplama yapılır...
    https://www.bodisatravel.com/belarus-ukrayna-turu
    Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi
    Meşrutiyet Mah. Selanik Cad No:50/8 Kızılay Çankaya / Ankara
    0850 220 20 38


    Bu çıktı 29.03.2024 00:55 tarihinde verilmiştir. Bodisa Turizm ve Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.